Пиле в уреда за бавно готвене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кг пиле, цяло, нарязано на порции
1 скилидка чесън, счукан
1 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаена лъжичка мащерка, листа, сушени
6 филийки бекон, нарязан на кубчета
2/3 чаша зелен лук, нарязан на парчета
1 чаша бульон, пилешки
8 малки глави бял лук, обелени
1 чаша червено вино
225 г гъби, цели, пресни
магданоз, пресен, нарязан
8 пресни картофа, малки, почистени
В голям тиган запържете леко нарязания на кубчета бекон и зеления лук, докато беконът стане хрупкав. Извадете и отцедете върху хартиени кърпи. Добавете парчетата пиле в тигана и запържете добре от всички страни. Извадете пилето, когато покафенее и оставете настрана. Поставете обелените глави бял лук, гъбите, картофите, лука и чесъна в уреда за бавно готвене. Добавете запържените парчета пиле, бекона и зеления лук, солта, черния пипер, мащерката, картофите и пилешкия бульон. Покрийте и варете на слаба мощност 6 - 8 часа. През последния час се добавя виното. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ