Регистрация

Пиле в уреда за бавно готвене

Автор:
lazova
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
1348
Оцени рецептата

1 кг пиле, цяло, нарязано на порции

1 скилидка чесън, счукан

1 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

1/2 чаена лъжичка мащерка, листа, сушени

6 филийки бекон, нарязан на кубчета

2/3 чаша зелен лук, нарязан на парчета

1 чаша бульон, пилешки

8 малки глави бял лук, обелени

1 чаша червено вино

225 г гъби, цели, пресни

магданоз, пресен, нарязан

8 пресни картофа, малки, почистени

 

В голям тиган запържете леко нарязания на кубчета бекон и зеления лук, докато беконът стане хрупкав. Извадете и отцедете върху хартиени кърпи. Добавете парчетата пиле в тигана и запържете добре от всички страни. Извадете пилето, когато покафенее и оставете настрана. Поставете обелените глави бял лук, гъбите, картофите, лука и чесъна в уреда за бавно готвене. Добавете запържените парчета пиле, бекона и зеления лук, солта, черния пипер, мащерката, картофите и пилешкия бульон. Покрийте и варете на слаба мощност 6 - 8 часа. През последния час се добавя виното. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.





Виж още от категория "Уред за бавно готвене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта