Регистрация

Пикантно телешко със сусам по китайски

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
16 Oct
|
Видяна:
523
Оцени рецептата

2,2 кг телешко

1 глава лук, нарязан на филийки

3 дафинови листа

1 ч.л. зърна черен пипер

Оцет

Вода

Сол и пипер на вкус

 

Натрийте месото добре със сол и черен пипер и се слага в гювеч. Добавете лука, дафиновия лист и пипера Смесете равни части оцет и вода и се изсипва върху месото. Оставете да престои в тази течност в продължение на 24 часа. Сложете месото в тава и изпечете във фурната на 200С. Когато добре покафенее, се добавя малко от подправения оцет. Покрийте съда много добре и оставете на бавен огън за около 3,5 часа, докато месото омекне. Добавете още оцет, ако е необходимо. Когато е готово, извадете месото в чиния и сгъстете течността с 1 супена лъжица брашно.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта