Пикантни телешки ребърца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг телешки ребърца, нарязани
4 скилидки чесън, счукан
2 парчета от по 3 см белен джинджифил, счукан
3 стръка зелен лук, наситнен
2/3 ч соев сос
2 с.л. сусамово олио
1 1/2 ч.л. сусамово олио
1 с.л. захар
2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. мирин
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 ч.л. печени печени сусамови семена
Поставете ребрата в голяма плитка тава за печене. Смесете останалите съставки, изсипете маринатата върху месото и смесете добре. Покрийте и се съхранява в хладилник за 24 часа, като обръщате в марината няколко пъти. Загрейте фурната до 160 градуса. Подредете ребърцата на един слой върху решетка в тава за печене. Намажете с малко марината. Гответе непокрито в продължение на 20 мин. Извадете тавата от фурната, обърнете ребрата и ги намажете с маринатата. Увеличете фурната до 225С. След 10 мин. върнете ребърцата да се изпекат за 5 мин. Обърнете отново, намажете щедро с марината и печете още 3-5 мин. или до желаната готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ