Регистрация

Пикантни телешки ребърца

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
545
Оцени рецептата

1,3 кг телешки ребърца, нарязани

4 скилидки чесън, счукан

2 парчета от по 3 см белен джинджифил, счукан

3 стръка зелен лук, наситнен

2/3 ч соев сос

2 с.л. сусамово олио

1 1/2 ч.л. сусамово олио

1 с.л. захар

2 с.л. ябълков оцет

1 с.л. мирин

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 ч.л. печени печени сусамови семена

 

Поставете ребрата в голяма плитка тава за печене. Смесете останалите съставки, изсипете маринатата върху месото и смесете добре. Покрийте и се съхранява в хладилник за 24 часа, като обръщате в марината няколко пъти. Загрейте фурната до 160 градуса. Подредете ребърцата на един слой върху решетка в тава за печене. Намажете с малко марината. Гответе непокрито в продължение на 20 мин. Извадете тавата от фурната, обърнете ребрата и ги намажете с маринатата. Увеличете фурната до 225С. След 10 мин. върнете ребърцата да се изпекат за 5 мин. Обърнете отново, намажете щедро с марината и печете още 3-5 мин. или до желаната готовност.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта