Регистрация

Пикантна леща

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
528
Оцени рецептата

1 1/4 ч леща

3 3/4 ч вода

1 ч.л. куркума

1 скилидка чесън, натрошен

2 с.л. масло

1 глава лук, нарязан

1 ч.л. гарам масала

1/2 ч.л. джинджифил на прах

1 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. лют червен пипер

пресен кориандър (по желание)

 

Измийте лещата в студена вода. В тенджера, комбинирайте лещата, водата, куркумата и чесъна. Покрийте и оставете да къкри 30 минути или докато лещата омекне. Махнете капака и варете 2-3 минути, за да се редуцира излишната течност. Сгорещете маслото в тенджера. Добавете лука и се запържва леко за 5 минути. Добавете гарам масалата, джинджифила, кориандъра и лютия червен пипер; готви се за 1 минута. Добавете сместа в лещата и се разбърква добре. Украсете с кориандър, ако желаете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта