Регистрация

Печена питка на скара с рикота, домати и печен чесън

Автор:
любомира
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
1077
Оцени рецептата

1 тесто

225 г рикота, отцедена

3 малки домата, нарязани на кубчета

2 с.л. босилек, нарязан на тънки конци

настърган пармезан

1/2 ч зехтин

6 скилидки печен чесън

 

Пасирайте зехтина и чесъна в блендер. Отцедете. Заделете. Разточете рестото на питка, намажете щедро със зехтин и сложете на скарата. Изпечете от едната страна до златисто кафяво. Обърнете и разпределете рикотата, доматите и босилека отгоре. Свалете от огъня и поръсете с пармезан и чесновия зехтин.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта