Печен патладжан с домати по индийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голям син домат, около 450 г
1/2 ч.л. + 1 с.л. растително масло
1/4 ч.л. семена от синап
1/4 ч.л. семена кимион
1/2 ч нарязан лук
1/8 ч.л. куркума
1 прясна зелен люта чушка, наситнена
1/2 ч белени, нарязани домати
1/4 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. сол или на вкус
1/2 ч.л. захар
Прясно нарязан магданоз, за гарнитура
Намажете патладжана с 1/2 чаена лъжичка масло. Изпечете патладжана като обръщате от време на време, докато кожата е напълно овъглена и месото е омекнало, около 30 минути. Оставете да изстине за кратко. Срежете и изгребете с лъжичка и намачкайте на каша сърцевината. Сгорещете останалото масло в тиган на умерено-силен огън. Добавете синапа и кимиона. Когато семената се разпукат (отнема около 1 минута), добавете лука, куркумата и чилито. Разбърква се и се готви 2 - 3 минути. Добавете доматите, патладжана и кърито на прах. Намалете огъня до умерен, покрийте с капак и варете, като се разбърква от време на време, около 6 минути. Подправете на вкус със сол и захар. Украсете с магданоз. Сервирайте топло или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ