Регистрация

Палачинкова солена торта

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
527
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, нарязан

340 г телешка кайма

3 ч.л. доматено пюре

340 г гъби, нарязани фино

170 г сухо червено вино

1/2 ч ориз, сварен

55 г зелен лук, нарязан

1 с.л. пресен копър, нарязан фино

1/2 ч извара

1 с.л. арарут, разтворен във вода

Лимонов сок

Лют червен пипер

За палачинките:

1 с.л. зехтин

115 г брашно

280 мл мляко

1 яйце

1 жълтък

Щипка сол и пипер

За соса:

1 1/4 ч кисело мляко

1 с.л. пресен копър, нарязан фино

55 мл сладко бяло вино

 

В уок или голям тиган запържете леко в 1 с.л. масло, лука и чесъна, докато лукът стане прозрачен. Отцедете и оставете настрана. Запържете каймата и добавете 3 ч.л. доматено пюре. Кога покафенеят, върнете лука и чесъна в тигана, добавете гъбите, червеното вино, сварения ориз, зеления лук и копъра. Добавете арарута, разтворен във вода, за да се сгъсти. Изстискайте малко лимонов сок и се поръсва с червен пипер. Поставя се в топла фурна, докато е необходимо и точно преди да използвате, добавете извара. За палачинките: Смесете всички съставки, с изключение на олиото и се оставя да престои 30 минути преди да използвате. Налейте олиото в тиган за палачинки, разклатете, за да се разпредели по дъното и се изсипете останалото олио в течното тесто. Направете една голяма палачинка, покрийте едната страна със стръкчета пресен копър или поръсете със сух копър. Обърнете, изпечете от другата страна и извадете от съда. Повторете с останалото течно тесто. За соса: Комбинирайте съставките и поднесете върху готовото ястие. За да поднасяне: Сложете една палачинка в чиния и поставете слой месо и гъби отгоре. Покрийте с друга палачинка и повторете. Покрийте с палачинка с копър и поднесете със соса.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта