Регистрация

Пай с телешко

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

1 ч готов микс за палачинки

1/4 ч зелени чушки, нарязани

1/3 ч студена вода

1 яйце

450 г телешка кайма

1/4 ч мляко

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. риган

1/2 ч.л. семена синап

1/4 ч.л. пипер

226 г чедър, настърган

1/2 ч галета

226 г доматен сос

1/4 ч лук, нарязан

 

Смесете микса и водата, докато се оформи меко тесто; разбъркайте енергично. Оваляйте тестото на топка върху набрашнена дъска. Замесете пет пъти. Разточете тестото в тавичка за пай с диаметър 23 см. Покрийте хубаво стените. Запържете каймата и отцедете. Прибавете сол, риган, черен пипер, лук, галета, доматен сос и напълнете приготвения пай. Разбийте яйцата и млякото и полейте пая. Печете докато се получи златиста коричка - около 30 минути на 190ºС.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта