Регистрация

Осолено телешко

Автор:
Силвето
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
1909
Оцени рецептата

2,2 кг телешко филе

2 с.л. захар

1/2 ч трапезна сол

2 л вода

2 скилидки чесън, обелен и нарязан на филийки

2 с.л. смес от следните подправки: канела, синапено семе, дафинови листа, бахар, семена копър, карамфил, джинджифил, пипер, кориандър, хвойна, индийско орехче и кардамон

1 с.л. сушен лук, смлян

За печене:

3 кутийки бира (по 340 мл всяка)

1/4 ч италиански дресинг

10 зърна черен пипер (по желание)

 

Сложете месото в пластмасов съд. Смесете всички останали съставки в тенджера или купа и се изсипват върху месото. Запечатайте хубаво с капака на съда. Оставете в хладилника за 7 дни. Веднъж на ден обръщайте месото в маринатата. На седмия ден, извадете от маринатата и месото се накисва в студена вода и се отцежда хубаво. За да изпечете месото: Сложете отцеденото месо в тенджера. Добавете бирата, италианския дресинг и пипера и оставете да заври. Покрийте и намалете огъня до слаб; оставете да къкри за 2 1/2 часа. Извадете месото. Сложете го в плитка тавичка и полейте с 1 чаша от бирената смес. Увийте в прозрачно найлоново фолио и оставете в хладилника за няколко часа или за през нощта. Поставете във фурната да се пече на 180 градуса за 1 1/2 часа, покрито с фолио. Охладете и нарежете на филийки и поднесете върху сандвичи.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта