Осо буко по милански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 цели телешки джолана
брашно
4 с.л. масло
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч целина, нарязана фино
1/2 ч моркови, нарязани фино
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч гъби, наситнени
1/2 ч.л. листа градински чай, натрошени
1/2 ч.л. розмарин
1 голям зрял домат, белен, без семената и нарязан
2 ч бяло вино
настърганата кора на 1 лимон
2 с.л. магданоз, нарязан фино
1 филе аншоа, по желание; намачкано на каша
6 порции горещ сварен ориз
Нарежете два телешки джолана на парчета от по 5 см. Оваляйте в брашно и запържете леко в масло на силен огън до кафяво от всички страни. Добавете солта, черния пипер, целината, лука, морковите, гъбите, доматите, градинския чай и розмарина. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за 10 мин. Добавете бялото вино. Покрийте и варете на слаб огън за 2 часа. Течността трябва едва да покрива месото. Малко преди поднасяне, добавете смесените настъргана лимонова кора, магданоз, аншоа и чесън. Поднесете с ориза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ