Регистрация

Оризова супа с праз

Автор:
Надежда
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
540
Оцени рецептата

1 ч кафяв ориз

1/4 ч.л. морска сол

4 1/2 ч вода

1/2 ч нарязан праз

1 ч гъби, нарязани на тънки филийки

4 ч.л. чесън, счукан

5 ч.л. зеленчуков бульон на прах

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1 с.л. зехтин

1 ч замразен нарязан спанак, размразен

 

Сварете ориза с щипка сол в 1-1/2 чаши вряща вода за 10 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. В голяма тенджера, сотирайте праза, лука, чесъна, бульона, солта и черния пипер в зехтин, докато зеленчуците омекнат, около 10 минути. Добавете спанака, сварения ориз (и всичката вода, която не се е абсорбирала от ориза) и останалите три чаши вода. Сгорещете и сервирайте топло.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта