Ориенталски кускус с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 ч кускус
1/2 ч сладко от кайсии
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. джинджифил, корен - настърган
1/8 ч.л. червен пипер
340 г телешко
1 ч гъби - нарязани, пресни
1 средно голяма зелена чушка - нарязана на ленти (1 ч)
1 средно голяма червена чушка - нарязана на ленти (1 ч)
2 зелен лук – нарязан на парчета от по 2,5 см
2 с.л. червен винен оцет
2 ч.л. царевично нишесте
Сварете кускуса според указанията на опаковката, но без да добавяте маргарин или масло и сол.
За соса, смесете сладкото, соевия сос, джинджифила и червения пипер; заделете. Нарежете месото диагонално на тънки ленти с големина на хапки.
Поставете лентите месо в подходящ съд и сложете покрити в микровълновата фурна на 100% мощност (висока) в продължение на 5 или 6 минути или докато месото омекне, като се разбърква след 3 минути. Махнете месото и изхвърлете соковете.
Сложете гъбите, зелената и червена чушка, нарязани на ленти и зеления лук в съда. Изсипете сместа със соевия сос върху зеленчуците. Разбъркайте леко да се смесят. Покрийте и гответе в микровълновата фурна в продължение на 4 - 5 минути или до омекване на чушките, но да са все още хрупкави, като се разбърква на всяка минута.
Смесете оцета и царевичното нишесте, след което добавете сместа в съда. Прибавете месото. Гответе, непокрито, на високо мощност в продължение на 3 - 4 минути или докато сместа се сгъсти, като се разбърква на всяка минута. Сервира се с варения кускус или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ