Регистрация

Ориенталски кускус с телешко

Автор:
яна маринова
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
982
Оцени рецептата

2/3 ч кускус

1/2 ч сладко от кайсии

1 с.л. соев сос

1/2 ч.л. джинджифил, корен - настърган

1/8 ч.л. червен пипер

340 г телешко

1 ч гъби - нарязани, пресни

1 средно голяма зелена чушка - нарязана на ленти (1 ч)

1 средно голяма червена чушка - нарязана на ленти (1 ч)

2 зелен лук – нарязан на парчета от по 2,5 см

2 с.л. червен винен оцет

2 ч.л. царевично нишесте

 

Сварете кускуса според указанията на опаковката, но без да добавяте маргарин или масло и сол.

За соса, смесете сладкото, соевия сос, джинджифила и червения пипер; заделете. Нарежете месото диагонално на тънки ленти с големина на хапки.

Поставете лентите месо в подходящ съд и сложете покрити в микровълновата фурна на 100% мощност (висока) в продължение на 5 или 6 минути или докато месото омекне, като се разбърква след 3 минути. Махнете месото и изхвърлете соковете.

Сложете гъбите, зелената и червена чушка, нарязани на ленти и зеления лук в съда. Изсипете сместа със соевия сос върху зеленчуците. Разбъркайте леко да се смесят. Покрийте и гответе в микровълновата фурна в продължение на 4 - 5 минути или до омекване на чушките, но да са все още хрупкави, като се разбърква на всяка минута.

Смесете оцета и царевичното нишесте, след което добавете сместа в съда. Прибавете месото. Гответе, непокрито, на високо мощност в продължение на 3 - 4 минути или докато сместа се сгъсти, като се разбърква на всяка минута. Сервира се с варения кускус или ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта