Регистрация

Орехови “пица” сладки

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
1000
Оцени рецептата

3/4 ч масло или маргарин

3/4 ч кафява захар

1 жълтък

1 ч.л. ванилия

1 1/2 ч брашно

3/4 ч заквасена сметана

1/4 ч кафява захар

1/2 ч.л. ванилия

16 орехови половинки, препечени

1/2 ч орехи, препечени, нарязани

 

Разбийте маслото или маргарина в голяма купа с електрически миксер на средна до висока скорост в продължение на 30 секунди. Добавете 3/4 чаша кафява захар и разбийте, докато се комбинират. Добавете жълтъка и 1 чаена лъжичка ванилия. Разбийте с колкото можете от брашното. Добавете и останало брашното с лъжица. Разпределете тестото в леко намазана кръгла тава. Пече се на 180 градуса във фурната за 20 минути или до златисто. Междувременно, смесете заквасената сметана, 1/4 чаша кафява захар и 1/2 ч. л. ванилия в малка купа. Веднага намажете тестото до 1 см от ръба. Подредете ореховите половини по края. Поръсете с нарязаните орехи. Охладете. Нарежете като пица и поднесете.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта