Регистрация

Немски хляб

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
1268
Оцени рецептата

1/2 ч масло

3/4 ч захар

1 ч царевично нишесте, разтворено в

1/4 ч вода, хладка

1 ч мляко (горещо)

2 яйца, добре разбити

2 1/2 - 3 ч брашно

1 1/4 ч галета

3 с.л. кафява захар

1 ч.л. канела

1/4 ч.л. сол

2 с.л. масло, разтопено

 

Разбийте на крем маслото и захарта, добавете попареното мляко и разбъркайте добре. Когато сместа е хладка, разбъркайте с разтворената мая, яйцата и брашното (използвайте повече брашно, ако е необходимо, за да се направи твърдо тесто). Разбийте сместа добре, покрийте и оставете да втаса на топло място около 1-1/2 часа или докато удвои обема си. Когато побелее, разбийте отново добре. Намаслете дълбок съд за пай и се поръсва леко с брашно. С лъжица, напълнете съда с тестото. Поръсете със следната смес: смесете галетата с разтопено масло, захар, сол и канела и се разбърква добре. Оставете да втаса за около 20 минути и се пече на 200С за 20 минути.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта