Неделни палачинки с квас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 чаши пълнозърнесто пшенично брашно
2 яйца
2 чаени лъжички кафява захар
1/4 чаша обезмаслено сухо мляко на прах - по желание
1 чаена лъжичка сода за хляб
Смесете пълнозърнестото пшенично брашно, яйцата, млякото на прах и кафявата захар. Разбъркайте добре с дървена или пластмасова лъжица. Добавяйте вода или пшенично брашно, докато тестото достигне желаната консистенция. Трябва да се получи консистенцията на разтопен сладолед. Прибавете чаена лъжичка сода за хляб, оставете да престои в продължение на една минута, след което излейте върху гореща, намазана с масло тава. Обърнете, когато по средата се появят мехурчета и пържете докато и двете страни са златисто-кафяви.
Вариации: 1. Добавете чаша боровинки или други плодове преди готвене. 2. Опитайте да добавите 1/2 чаша елда, пшеница, пшеничен зародиш и т.н. 3. Не слагайте кафява захар, а добавете 1 чаша мюсли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ