Регистрация

Нахут в сос с тахан и зехтин

Автор:
Martchella
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
934
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, счукан

1 малка глава лук, нарязан

3 големи стръка целина, нарязани

1 средно голяма червена или зелена чушка, нарязана на кубчета

Сос със зехтин и тахан

3 ч сварен нахут

1/4 ч пшеничен зародиш

1 с.л. соев сос

1/2 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. кориандър

Черен пипер

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Когато е горещо, добавете чесъна, лука и целината и запържете леко, докато лукът е прозрачен. Добавете чушката и запържете леко, докато зеленчуците леко покафенеят. Отстранете от огъня и изсипете соса със зехтин и тахан в тигана, заедно с останалите съставки. Върнете на слаб огън и оставете да къкри 5-7 минути. Сервирайте върху ориз или препечени филийки.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта