Регистрация

Морковена супа с портокал

Автор:
Генчев
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
576
Оцени рецептата

900 г моркови, нарязани на тънки филийки

2 с.л. фъстъчено олио

2 ч лук, нарязан

2 стръка целина, нарязани на кубчета

4 ч вода

1 1/2 ч портокалов сок

1/4 ч сухо бяло вино

1 ч.л. кимион, кориандър, джинджифил

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч соево мляко

Сол и пипер

3 с.л. магданоз, пресен, нарязан

3 с.л. зелен лук, наситнен

 

Заделете 225 г моркови. Сгорещете мазнината в голяма тенджера и запържете лука и целината до златисто. Добавете всичко, без заделените моркови, водата, портокаловия сок, виното и подправките. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри на умерен огън, докато зеленчуците омекнат. Пюрирайте до гладкост. Върнете на слаб огън и добавете достатъчно соево мляко до получаване на средно гъста консистенция. Подправете на вкус и се оставя да престои няколко часа преди сервиране. Точно преди сервиране, задушете на пара запазените моркови докато станат хрупкави и ги добавете в супата с магданоза и лука. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта