Регистрация

Морковена супа

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

5 резена бекон, нарязани на кубчета

450 г моркови - обелени и нарязани на кубчета

6 стръка зелен лук, ситно нарязан

1 ч нарязани гъби

3 стръка целина, нарязана

2 връзки прясна мащерка

1 дафинов лист

4 ч пилешки бульон

1 ч вода

1 ч пълномаслена сметана

Сол и прясно смлян черен пипер

 

В тенджера на средно-висок огън, задушете бекона до хрупкавост. Добавете морковите, зеления лук, гъбите и целината. Гответе непокрито в продължение на 5 мин. Добавете мащерката дафиновия лист, пилешкия бульон и водата и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 50 мин. Извадете дафиновия лист. Сместа се поставя в кухненски робот и се разбива до гладкост. Върнете в тенджерата на слаб огън. Добавете сметаната и сол и черен пипер на вкус. Сгорещете много добре.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта