Регистрация

Мидена супа с бекон и картофи

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
28 Jul
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

3 резена суров бекон

226 г консерва смлени миди, неотцедени

1 1/2 ч обелени и нарязани на кубчета картофи

1/3 ч фино нарязан лук

1 средно голям морков, нарязан на кубчета

2 с.л. брашно

1 1/2 ч мляко

1 ч лека сметана

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/4 ч.л. сушени листа мащерка

 

1. Сложете бекона в дълбок топлоустойчив, неметален съд за готвене.

2. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 4 минути или докато беконът стане хрупкав.

3. Извадете бекона с решетъчна лъжица. Натрошете бекона и оставете настрана. Заделете соковете от съда.

4. Отцедете течността от мидите и я добавете в соковете от бекона. Заделете мидите.

5. Добавете картофите, лука и морковите в бульона.

6. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 8 минути или докато зеленчуците омекнат; разбърквайте от време на време.

7. Добавете брашното в сместа със зеленчуците.

8. Постепенно се разбърква с млякото до гладкост.

9. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 4 минути или до сгъстяване и гладкост.

10. Добавете сметаната, солта, черния пипер, мащерката и заделените миди.

11. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 4 минути или докато се сгорещи всичко.

12. Гарнира се с натрошения бекон преди сервиране.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта