Регистрация

Месо със зеле на фурна

Автор:
Юлия
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
595
Оцени рецептата

450 г зелка

1 с.л. растително масло

2 глави лук, средно голям, нарязан

225 г нетлъсто свинско, нарязано на кубчета

450 г телешко месо

1 ч.л. семена ким

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч бяло сухо вино

1 ч.л. зехтин

3 ленти бекон, нарязан на дебели филийки

 

Премахнете външните, увехнали листа от зелето и почистете сърцевината. Поставете зелката в голяма тенджера с вряща вода и оставете да къкри леко в продължение на 10 минути. Извадете и отцедете. Внимателно отделете 12 листа и оставете настрана. Нарежете ситно останалото зеле. Сгорещете 1 с.л. олио; добавете лука, свинското и говеждо месо. Сотирайте, докато леко покафенеят. Отстранете излишната мазнина. Добавете нарязаното ситно зеле, кима, солта и черния пипер. Налейте виното. Покрийте и оставете сместа да къкри за 10 минути, като се разбърква често. Намажете огнеупорен съд с 1 ч.л. олио и подредете половината листа зеле на дъното. Изсипете сместа с месо и се покрива с останалата част от листата зеле. Нарежете лентите бекон на половинки и подредете отгоре. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 45 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта