Регистрация

Медено телешко с ананасова салца

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
606
Оцени рецептата

2 с.л. растително масло

2 с.л. сусамово семе

2 скилидки чесън, счукан

500 г телешко, нарязано на тънки филийки

185 г зелен фасул, подрязан

2 глави лук, нарязан

3 с.л. мед

1 с.л. сос от стриди

2 с.л. соев сос

За ананасовата салца:

1/2 пресен ананас, обелен и почистен в сърцевината, нарязан на кубчета

2 с.л. кафява захар

2 с.л. пресен див лук, наситнен

2 с.л. сок от лайм

1 прясно червено люто чушле - нарязано

 

Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Добавете сусама и чесъна и се разбърква в продължение на 2 минути или докато семената са златисти. Извадете от тигана и оставете настрана. Добавете телешкото. Разбърква се за 2 минути или до кафяво. Добавете зеления фасул, меда и соевия сос и соса от стриди. Върнете сместа със сусамово семе в тигана и запържете, като разбърквате в продължение на 3 минути или докато сосът се сгъсти. За салцата, сложете ананаса, захарта, лука, сока от лайм и чилито в купа. Разбъркайте, така че да се покрият хубаво. Поднесете с телешкото.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта