Медени кифлички с бадем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло или маргарин, меко
85 г крема сирене, меко
8 с.л. мед - разделени
2 ч брашно
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. смляна канела
1 ч бадеми, нарязани фино
1/2 ч сушени череши
В голяма купа с електрически миксер на средна скорост разбийте маслото и крема сиренето до пухкав крем. Добавете 3 супени лъжици мед и разбъркайте добре. Прибавете брашното, докато се оформи тесто. Оформете тестото на топка, увийте в найлон и се съхранява в хладилник в продължение на 2 часа. Загрейте фурната до 180 градуса; постелете пергаментова хартия в тава за печене и намажете пергамента. Разделете тестото на 4 части. На леко набрашнена повърхност, с леко набрашнена точилка разточете тестото, по едно парче в даден момент, на 23 см кръг. В малка купа или чаша, комбинирайте 2 супени лъжици мед и лимоновия сок и се разбърква добре. Намажете тестото с част от сместа с мед; поръсете с 1/4 чаена лъжичка канела по цялата повърхност. В друга малка купа смесете бадемите, сушените череши и останалите 3 супени лъжици мед и се разбърква добре. Разстелете 1/4 от бадемовата смес върху кръга тесто, като оставите 1 см свободен от външния ръб. Нарежете кръга на осем парчета като пица. Като започнете от широкия външен ръб, навийте всеки триъгълник на руло към върха. Внимателно огънете двата края, така че да се образуват полумесеци. Поставете върху предварително подготвената тава и се съхранява в хладилник в продължение на още 20 минути. Повторете с останалите продукти. Пече се около 20 - 25 минути или до златисто кафяво. Извадете от тавата и охладете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ