Регистрация

Маслени лимонови курабийки

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
17 Jan
|
Видяна:
583
Оцени рецептата

1/2 ч масло, меко

2/3 ч захар, плюс допълнително за гарниране

1 голямо яйце

Кората на 1 лимон, ситно настъргана

1 3/4 ч брашно

1 голям жълтък, леко разбит с

1 с.л. вода

 

Намажете с мазнина тавички за печене и заделете. С миксер на средна скорост разбийте маслото в голяма купа на крем. Добавете захарта и разбийте, докато съставките са добре смесени и сместа е гладка. Добавете яйцето и лимоновата кора. С миксера на ниска скорост, добавете брашното просто докато се абсорбира. Разделете тестото наполовина. Поставете всяка част между големи листове восъчна хартия. Разточете с точилка на тънък слой. Поставете ги едно върху друго в тава. Оставете в хладилника за около 20 минути или докато тестото е студено и твърдо. Загрейте фурната до 190 градуса. С помощта на кръгла формичка за бисквити изрежете курабийките и ги поставете на около 2-3 см една от друга в приготвените тави. Разточете отново тестото и върнете в хладилника. Повторете процеса. Намажете всяка курабийка с разбития с вода жълтък. Поръсете със захар. Пече се в продължение на 6 до 9 минути или докато тестото стане златисто кафяво. Оставете в съда за 2 мин. Прехвърлете върху решетка и охладете напълно.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта