Маслени лимонови курабийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло, меко
2/3 ч захар, плюс допълнително за гарниране
1 голямо яйце
Кората на 1 лимон, ситно настъргана
1 3/4 ч брашно
1 голям жълтък, леко разбит с
1 с.л. вода
Намажете с мазнина тавички за печене и заделете. С миксер на средна скорост разбийте маслото в голяма купа на крем. Добавете захарта и разбийте, докато съставките са добре смесени и сместа е гладка. Добавете яйцето и лимоновата кора. С миксера на ниска скорост, добавете брашното просто докато се абсорбира. Разделете тестото наполовина. Поставете всяка част между големи листове восъчна хартия. Разточете с точилка на тънък слой. Поставете ги едно върху друго в тава. Оставете в хладилника за около 20 минути или докато тестото е студено и твърдо. Загрейте фурната до 190 градуса. С помощта на кръгла формичка за бисквити изрежете курабийките и ги поставете на около 2-3 см една от друга в приготвените тави. Разточете отново тестото и върнете в хладилника. Повторете процеса. Намажете всяка курабийка с разбития с вода жълтък. Поръсете със захар. Пече се в продължение на 6 до 9 минути или докато тестото стане златисто кафяво. Оставете в съда за 2 мин. Прехвърлете върху решетка и охладете напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ