Мариновано телешко по провансалски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
114 г бекон
900 г телешки стек
2 скилидки чесън
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1 щипка смлян карамфил
1 щипка бахар
3 с.л. червен винен оцет
2 1/2 ч червено вино
6 средно големи глави лук
6 средно големи моркова
Сол и пипер (на вкус)
3 с.л. олио
2 с.л. бренди
щипка мащерка
1 стръка магданоз
1 щипка розмарин
1 малък портокал
Нарежете месото на кубчета от по 5 см. Нарежете бекона на кубчета. Обелете и счукайте чесъна с една щипка сол върху дъска за рязане или с да преса за чесън; смесете с нарязания ситно магданоз, карамфила и бахара. Сложете месото в чиния и добавете винения оцет, виното и сместа с чесъна и подправките. Обелете и нарежете на тънки филийки една трета от лука и морковите, добавете към марината с малко сол и черен пипер. Мариновайте за поне 12 час, като обръщате от време на време. Обелете останалите лук и моркови, нарежете лука на четвъртинки, оставете морковите цели. Загрейте олиото в голям тиган, запържете нарязания на кубчета бекон и четвъртинките лук до златисто кафяво и изсипете в йенска тенджера. Извадете месото от маринатата, отцедете добре. Запържете месото в останалата в тигана мазнина и го добавете към лука. Изсипете течността от маринатата и зеленчуците в тигана и се разбърква добре, за да поемат цялата мазнина. Добавете целите моркови, брендито и зелените подправки. Нарежете кората от портокала и изстискайте малко сок от портокала и ги добавете към соса. Подправете соса с малко сол и черен пипер. Изсипете върху месото и лука и сложете капака на йенската тенджера. Пече се в средата на фурната на 180С за 2 1/4 часа. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ