Регистрация

Маринована телешка плешка

Автор:
roni
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
2903
Оцени рецептата

900 г телешка плешка

5 скилидки чесън

1/4 ч зехтин

1/4 ч винен оцет

1 с.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен

1/4 ч.л. пипер

Няколко капки лют сос

 

С помощта на нож, пъхнете равномерно скилидките чесън в месото. В купа, смесете олиото, оцета, соса Уорчестър, солта, босилека, черния пипер и лютия сос. Поставете месото в найлонова торбичка. Сложете в плитка тавичка. Полейте с маринатата и запечатайте торбичката. Мариновайте 6-8 часа или за една нощ в хладилник; като обръщате месото от време на време. Отцедете месото, заделете маринатата. Отстранете цялата влага с помощта на хартиени кърпи. Включете фурната на бавен огън. Сложете месото в тавичка. Покрийте. Изпечете до готовност. Мажете често с маринатата по време на печене. Подправете на вкус и махнете чесъна. Поднесете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта