Регистрация

Манхатънска мидена супа

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

2 резена бекон, ситно нарязан на кубчета

1 малка глава лук, ситно нарязан

1 ч фино нарязана целина

3 с.л. брашно

2 ч доматен сок или 2 ч коктейл от зеленчукови сокове

226 мл бутилиран сок от миди

226 г консерва смлени миди, неотцедени

1/4 ч.л. листа мащерка

Сол и черен пипер на вкус

 

1. В дълбок, топлоустойчив, неметален съд за готвене, сложете нарязания бекон. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 минути или докато беконът е хрупкав.

2. Добавете лука и целината и сгорещете, непокрито в микровълновата фурна за 2 минути или докато зеленчуците омекнат.

3. Смесете брашното със зеленчуците и се разбърква, докато стане гладко. Добавете зеленчуковия коктейл постепенно, като се разбърква, до гладкост. Добавете останалите съставки.

4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 5 минути. Разбъркайте.

5. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за още 10 минути.

6. Регулирайте подправките, ако е необходимо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта