Регистрация

Люто-кисела супа

Автор:
marto
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
564
Оцени рецептата

2 с.л. сушени китайски гъби (около 4-5)

4 черни китайски гъби, около 4 средно големи

8 сушени пъпки лилия

4 ч пилешки бульон

1/3 ч бамбукови кълнове, настъргани

1/3 ч свинско месо, накъсано, постно, обезкостено

1 ч.л. тъмен соев сос

1/2 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян бял пипер

2 с.л. винен оцет

2 с.л. царевично нишесте

3 с.л. вода

225 г тофу, нарязано на кубчета

1 яйце, леко разбито

1 ч.л. сусамово олио

2 с.л. зелен лук, нарязан фино

 

Накиснете сушените гъби, китайските гъби и лилията в топла вода за 20 минути. След като отрежете жилавите стъбла, нарежете гъбите на филийки. Накъсайте лилията с пръсти. Поставете гъбите, лилиите, бульона, бамбука и парченцата свинско в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 10 минути. Добавете соевия сос, захарта, солта, черния пипер и оцета. Смесете царевичното нишесте с водата. Добавете малко от горещата супа при царевичното нишесте, върнете всичко в съда и се загрява до кипване, като се разбърква. Добавете тофуто и гответе 1-2 минути. Точно преди сервиране, изключете огъня, добавете яйцето и се разбърква няколко пъти с кръгови движения. Добавете олиото. Поръсете всяка порция със зелен лук.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта