Люто-кисела супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. сушени китайски гъби (около 4-5)
4 черни китайски гъби, около 4 средно големи
8 сушени пъпки лилия
4 ч пилешки бульон
1/3 ч бамбукови кълнове, настъргани
1/3 ч свинско месо, накъсано, постно, обезкостено
1 ч.л. тъмен соев сос
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян бял пипер
2 с.л. винен оцет
2 с.л. царевично нишесте
3 с.л. вода
225 г тофу, нарязано на кубчета
1 яйце, леко разбито
1 ч.л. сусамово олио
2 с.л. зелен лук, нарязан фино
Накиснете сушените гъби, китайските гъби и лилията в топла вода за 20 минути. След като отрежете жилавите стъбла, нарежете гъбите на филийки. Накъсайте лилията с пръсти. Поставете гъбите, лилиите, бульона, бамбука и парченцата свинско в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 10 минути. Добавете соевия сос, захарта, солта, черния пипер и оцета. Смесете царевичното нишесте с водата. Добавете малко от горещата супа при царевичното нишесте, върнете всичко в съда и се загрява до кипване, като се разбърква. Добавете тофуто и гответе 1-2 минути. Точно преди сервиране, изключете огъня, добавете яйцето и се разбърква няколко пъти с кръгови движения. Добавете олиото. Поръсете всяка порция със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ