Регистрация

Люто-кисела скаридена супа

Автор:
Генчев
|
Дата:
21 Feb
|
Видяна:
751
Оцени рецептата

225 г скариди, почистени и обелени, черупките заделени

3 ч вода

2 скилидки чесън, счукан

5 листа лайм

3 тънки филийки галангал (пресен или сушен)

1/4 ч рибен сос

2 стръка лимонова трева, само долната част, нарязана на парчета от по 2-3 см

2 лука шалот, нарязани на филийки

1/2 ч нарязани сламени гъби

5 зелени люти чушки, по желание

1/4 ч лимонов сок

1 с.л. кориандър, листа, нарязан

1 ч.л. черна чили паста

 

Изплакнете черупките от скариди и ги поставете в голяма тенджера с водата. Загрява се до кипене, прецедете бульона и изхвърлете черупките. Добавете чесъна, листата лайм, галангала, рибения сос, лимоновата трева и шалота, след това гъбите и лютите чушки, ако се използват. Гответе на слаб огън в продължение на 2 мин. Добавете скаридите към супата и оставете отново да заври. Когато скаридите се сварят, поставете лимоновия сок и черната чили паста в купа за сервиране. Налейте супата в купата, разбъркайте, украсете с листата кориандър и сервирайте.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта