Регистрация

Люто-кисела рибена чорба

Автор:
яна маринова
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
769
Оцени рецептата

1/4 ч рибен сос + 2 ч.л.

1 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган

1/2 ч.л. куркума

2 цели филета треска -  по около 280 г всяко

2 стръка лимонова трева

1 средно голям домат, нарязан на четвъртинки

1/4 ч сок от лайм, прясно изцеден

1/2 ч.л. кора от лайм

1 малко чили чушле, нарязано на тънки ленти

2 големи стръка зелен лук

2 с.л. пресен кориандър

1 ч.л. бял пипер, прясно смлян

6 ч ориз, сварен - за предпочитане жасминов

5 ч вряща вода

 

В малка купа смесете две супени лъжици рибен сос, джинджифила и куркумата. Втрийте рибата от двете страни с тази смес и се оставя да престои 5 минути. В тенджера, сложете 5 чаши вода и лимоновата трева да къкри на умерена температура и след това оставете рибата да къкри за 4 мин. или докато просто се свари. Прехвърлете рибата в чиния да изстине леко. Отстранете кожата и нарежете на парчета от по 5 см. Сложете бульона отново да заври и добавете всички останали съставки, с изключение на рибата и оставете да къкри за 3 минути. Сложете парче риба във всяка чиния и изсипете топлата супа отгоре. Поднесете с жасминов ориз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта