Регистрация

Лимонова супа с праз и гъби

Автор:
hodjeva
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

За бульона:

7 ч вода

1 ч нарязан лук

2 стръка праз, само зелената част

4 стръка магданоз

1 голям стрък целина, нарязан

2 кубчета зеленчуков бульон

За супата:

2 с.л. зехтин

4 големи стръка праз, нарязани, само белите и светло-зелени части

2 средно големи репи; обелени и нарязани на кубчета

1 голям стрък целина, нарязан

2 дафинови листа

410 г консерва домати, нарязани

340 г гъби, нарязани на филийки

Сокът на 1 лимон

Сол и пипер (на вкус)

3 с.л. фино нарязан пресен магданоз

3 с.л. фино нарязан пресен копър

Препечени филийки, за поднасяне

 

Смесете всички съставки за бульона, оставете да заври и оставете да къкри за 30 минути. Оставете да престои и прецедете преди използване. Сгорещете олио в тенджера. Добавете нарязания праз и запържете леко над умерен огън, като се разбърква често, докато празът започне да поомеква. Добавете бульона, ряпата, целината и дафиновите листа. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 10 минути. Добавете доматите (включително сока) и гъбите, оставете да къкри още 15 - 20 минути. Подправете на вкус и свалете от огъня. Оставете супата да престои няколко часа или да се охлади и се съхранява в хладилник за една нощ. Преди да сервирате, стоплете добре, добавете магданоз и копър. По желание, поднесете с препечени филийки.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта