Регистрация

Лешникови бисквитки с шоколад и малиин

Автор:
Savatova
|
Дата:
23 Apr
|
Видяна:
707
Оцени рецептата

1/2 ч лешници

1 1/2 ч брашно

1/4 ч неподсладено какао

1/2 ч.л. сол

1/2 ч + 2 с.л. безсолно масло, на стайна температура

7 с.л. захар

1 яйце

1 жълтък

1/2 ч.л. ванилия

1/3 ч малинов конфитюр

1 ч.л. пудра захар

 

1 Поставете ядките в малка тава за печене и препечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7 до 10 минути, или докато кожата започне да се бели. Охлаждат се леко и се поставят в кухненска кърпа, разтривайте, за да премахнете кожиците. Охлаждат се напълно. Смелете фино в процесора и заделете.

2 Пресейте заедно брашното, какаото и солта, оставете настрана. С електрически миксер, разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцето, жълтъка и ванилията, разбърква се. Бавно добавете сместа с брашно на три пъти, като разбивате добре след всяко добавяне. Добавете ядките и смесете.

3 Оваляйте 2,5 см топки от тестото и поставете върху 2 ненамаслени тавички за печене. Натиснете с палец центъра на всяка бисквитка. Сложете малко от малиновото сладко във вдлъбнатините.

4 Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охладят. Точно преди сервиране, пресейте пудрата захар леко върху бисквитките.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта