Лешникови бисквитки с шоколад и малиин
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч лешници
1 1/2 ч брашно
1/4 ч неподсладено какао
1/2 ч.л. сол
1/2 ч + 2 с.л. безсолно масло, на стайна температура
7 с.л. захар
1 яйце
1 жълтък
1/2 ч.л. ванилия
1/3 ч малинов конфитюр
1 ч.л. пудра захар
1 Поставете ядките в малка тава за печене и препечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7 до 10 минути, или докато кожата започне да се бели. Охлаждат се леко и се поставят в кухненска кърпа, разтривайте, за да премахнете кожиците. Охлаждат се напълно. Смелете фино в процесора и заделете.
2 Пресейте заедно брашното, какаото и солта, оставете настрана. С електрически миксер, разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцето, жълтъка и ванилията, разбърква се. Бавно добавете сместа с брашно на три пъти, като разбивате добре след всяко добавяне. Добавете ядките и смесете.
3 Оваляйте 2,5 см топки от тестото и поставете върху 2 ненамаслени тавички за печене. Натиснете с палец центъра на всяка бисквитка. Сложете малко от малиновото сладко във вдлъбнатините.
4 Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охладят. Точно преди сервиране, пресейте пудрата захар леко върху бисквитките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ