Регистрация

Летен борш

Автор:
ivanka
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
566
Оцени рецептата

1,3 кг цвекло

4 ч ябълков сок

4 ч вода

6 с.л. лимонов сок

Щипка сол

2 ч кисело мляко

1/2 ч кисело мляко за гарниране

6 големи червени репички, нарязани на кубчета за гарниране

1/2 ч краставица, нарязана на кубчета за гарниране

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте цвеклото и подрежете стъблата и корените, като оставете по 2,5 см от всеки. Увийте цвеклото поотделно в алуминиево фолио и поставете в тавичка за печене. Гответе 1 1/2 часа или докато омекне. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Обелете цвеклото. Настържете цвеклото на едрото ренде. Поставете цвекло в тенджера. Добавете ябълковия сок, водата, лимоновия сок и солта. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри и гответе супата в продължение на 15 минути, частично покрита, като обирате пяната, която се появи на повърхността. Свалете от огъня и се оставя да се охлади до стайна температура. Поставете 2 чаши кисело мляко в купа и разбийте с около 3 чаши супа. След това излейте сместа обратно в тенджерата, като се разбърква старателно. Охладете напълно в хладилник. Сервирайте борша в купички, гарниран с малко кисело мляко, а след това се поръсва с нарязани на кубчета репички и краставици.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта