Летен борш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг цвекло
4 ч ябълков сок
4 ч вода
6 с.л. лимонов сок
Щипка сол
2 ч кисело мляко
1/2 ч кисело мляко за гарниране
6 големи червени репички, нарязани на кубчета за гарниране
1/2 ч краставица, нарязана на кубчета за гарниране
Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте цвеклото и подрежете стъблата и корените, като оставете по 2,5 см от всеки. Увийте цвеклото поотделно в алуминиево фолио и поставете в тавичка за печене. Гответе 1 1/2 часа или докато омекне. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Обелете цвеклото. Настържете цвеклото на едрото ренде. Поставете цвекло в тенджера. Добавете ябълковия сок, водата, лимоновия сок и солта. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри и гответе супата в продължение на 15 минути, частично покрита, като обирате пяната, която се появи на повърхността. Свалете от огъня и се оставя да се охлади до стайна температура. Поставете 2 чаши кисело мляко в купа и разбийте с около 3 чаши супа. След това излейте сместа обратно в тенджерата, като се разбърква старателно. Охладете напълно в хладилник. Сервирайте борша в купички, гарниран с малко кисело мляко, а след това се поръсва с нарязани на кубчета репички и краставици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ