Лесно телешко по ориенталски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешки стек, с дебелина 3 см
1/3 ч орехи, нарязани едро
1/3 ч вода
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. сухо шери
2 с.л. соев сос
2 с.л. фъстъчено олио, разделени
1 скилидка чесън, нарязан на тънки филийки
1 пакет от 450 г смес замразени зеленчуци (като броколи, червени чушки, бамбукови кълнове, гъби)
2 ч горещ сварен ориз
Замразете частично месото и го срежете наполовина по дължина. Нарежете всяка половинка на тънки ленти и заделете. Сгорещете голям тиган или уок на умерен огън. Добавете орехите и се разбъркват за 1-2 минути или до покафеняване; заделете. Смесете водата и царевичното нишесте; добавете шерито и соевия сос. Заделете. Загрейте 1 супена лъжица олио над средно-висока температура. Добавете чесъна и лентите говеждо (по 1/2 наведнъж) и се разбъркват за 1 минута. Отстранете и оставете на страна. Добавете останалото олио в същия тиган; запържете зеленчуците на средно-силен огън за 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете заделените ленти месо. Добавете запазената смес с царевично нишесте; гответе, като се разбърква, докато сместа заври и се сгъсти леко. Поднесете върху ориз, поръсено със запазените орехи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ