Кюфтенца от телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
225 г телешка кайма, прясно смляно месо
1/4 ч.л. риган
2 с.л. пармезан, прясно настърган
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. чесън на прах
1 яйце
55 мл мляко
25 г галета
1/4 ч лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
25 г масло
25 г сирене, настъргано
1 ч гъби, нарязани на филийки
2 1/2 домата, консерва
1 консерва от 350 г доматено пюре
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. риган
1/4 ч пресен магданоз, нарязан фино
1/2 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Смесете съставките в посочения ред една по една. След като напълно се смеси хубаво на ръка, се оставя да престои в продължение на най-малко 20 минути. Оформете кюфтета (с размера на топка за голф) и се запържва бавно до златисто кафяво. За доматения сос:
Сотирайте лука и чесъна в масло в продължение на 5 минути. Натрошете доматите на средни по големина парчета. Добавете всички съставки, с изключение на содата, гъбите и кюфтетата. Покрийте и варете на слаб огън в продължение на 1 час. Разбърквайте соса често. Добавете кюфтетата в соса и оставете да къкри за 30 минути. През последните 15 минути се добавят гъбите. През последните 10 минути се добавя содата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ