Регистрация

Къри ябълкова супа

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
23 Mar
|
Видяна:
602
Оцени рецептата

2 големи ябълки, обелени и нарязани ситно

Лимонов сок

2 ч.л. къри на прах

3 с.л. зехтин или масло

5 ч пилешки бульон

1 ч.л. сол

2/3 ч ябълков сок

1 1/4 ч сметана за разбиване

Смлян джинджифил

 

Запържете кърито на прах в маслото, докато стане тъмно кафяво. Добавете около една четвърт от бульона и варете, докато сместа е гладка. Добавя се останалият бульон и се разбърква добре. Пуснете ябълките веднага в бульона. Покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 20 минути или докато ябълките омекнат. Добавете сока от ябълки и смесете. Оставете супата в хладилника в продължение на няколко часа или до сервиране. Добавете сметаната точно преди сервиране. Поръсете с малко джинджифил отгоре.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта