Регистрация

Къри тиквена супа

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

4 с.л. масло 

2 ч лук, нарязан 

4 ч.л. къри на прах 

2 тикви цигулка 

2 ябълки 

3 ч пилешки бульон 

1 ч ябълков сок 

Сол и пипер 

1 ябълка 

 

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в тенджера. Добавете лука и кърито на прах, покрийте и гответе на слаб огън, докато лукът омекне напълно (около 25 минути). Междувременно обелете тиквата (около 1,3 кг). Отстранете семената и нарежете тиквата на кубчета. Когато лукът омекне, налейте бульона, добавете тиквата и 2 ябълки (обелени, почистени в сърцевината и нарязани). Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, частично покрито, докато тиквата и ябълките омекнат напълно, за около 25 минути. Прецедете супата и заделете течността, а зеленчуците сложете в кухненски робот. Налейте 1 ч от бульона и пасирайте до гладкост. Върнете пюрето в тенджерата и добавете ябълковия сок и останалия бульон, около 2 чаши, докато супата стане с желаната консистенция. Подправете на вкус със сол и черен пипер и оставете да къкри за кратко, за да се сгорещи. Настържете останалата 1 ябълка, без да я белите. Сервирайте веднага супата, гарнирана с настъргана ябълка.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта