Регистрация

Къри с телешка кайма

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

1 малка глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, фино счукан

1 1/2 ч масло или маргарин

450 г говежда кайма

1 1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. къри на прах

2 ч мляко

2 с.л. брашно

 

Сотирайте лука и чесъна в разтопеното масло до златисто. Добавете каймата и се разбърква с вилица, докато се зачерви. Поръсете с брашно, сол, джинджифил и къри. Постепенно се налива млякото и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Покрийте и варете на слаб огън за 25 минути, като разбърквате от време на време. Сервирайте върху спагети или ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта