Регистрация

Крем супа от чесън

Автор:
yasen
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
657
Оцени рецептата

4 с.л. масло

2 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки

4 глави чесън, счукан

1 л пилешки бульон

225 г франзела, стара, нарязана на филийки

1 дафинов лист

2 стръка прясна мащерка или

1/2 ч.л. мащерка, сушена

170 г сметана

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Разтопете маслото в тенджера и задушете лука и чесъна. Гответе за около 5 минути на умерен огън. Прецедете литър пилешки бульон в тенджерата и оставете да къкри за 10 минути. Прибавете филийките хляб и добавете дафиновия лист и мащерката. Оставете на слаб огън за още 10 минути. Сместа се поставя в кухненски робот и се разбива до гладкост. Прокарайте през сито и добавете сметаната. Сгорещете и коригирайте подправките, ако е необходимо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта