Регистрация

Крем супа от праз

Автор:
Надежда
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

1 стрък праз, (около 225 г), много добре почистен и нарязан на филийки

2 с.л. зехтин

1 глава лук, (около 6 унции), обелен и нарязан

6 ч пилешки бульон

680 г картофи, обелени и нарязани на кубчета

Сол на вкус

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

Хлебни крутони, За гарниране

 

Загрейте зехтина в тенджера. Когато се сгорещи, добавете праза и нарязания лук и гответе на умерен огън за около 5 минути, докато омекне и да започне да покафенява леко. Добавете бульона, картофите, солта и черния пипер и оставете да заври. Оставя се да ври в продължение на 30 до 40 минути, докато картофите омекнат. Прецедете течността и заделете. Пюрирайте сварените зеленчуци с част от течността в пасатор. Разбъркайте пюрето със заделения бульон. Поднесете с крутони.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта