Регистрация

Крем-супа от кокеш

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
664
Оцени рецептата

450 г кокеш

2 глави лук, нарязан

3 с.л. слънчогледово олио

275 г гъби, едро нарязани

1 с.л. зехтин

1 л вода

25 г масло

25 г брашно

1 1/2 дл мляко

Сол
Черен пипер, прясно смлян

 

Изтъркайте кокеша в обилно количество вода, изхвърлете краищата на корените и се нарязва на парчета с дължина 1см. Задушете го с лука в олио за 10 мин. - 15 мин. в покрит съд. Разбърквайте често. Междувременно задушете гъбите в зехтина, заделете течността и добавете гъбите при сместа с лука. Покрийте с водата и оставете да заври; оставете да къкри за 20 минути. В тиган разтопете маслото, разбъркайте с брашното и постепенно се добавя първо течността на гъбите, след това млякото. Когато сосът се сгъсти, бавно го прибавете при течността от супата, добавете зеленчуците и пюрирайте. Добавете сол и черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта