Регистрация

Крем супа от гъби

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

450 г гъби, изплакнати и отцедени

2 с.л. масло или маргарин

1 голяма глава лук, нарязан

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч брашно

6 ч пилешки бульон

1 дафинов лист

1 ч сметана за разбиване

3 с.л. сухо шери

Сол

Пипер

 

Накълцайте половината от гъбите; останалите гъби нарежете на тънки филийки и оставете настрана. Разтопете маслото в 5-6-литрова тенджера над средно-висока температура; добавете накълцаните гъби, лука и мащерката. Гответе, докато гъбите леко покафенеят, 15-20 минути. Смесете брашното със зеленчуците. Изсипва се в блендер или кухненски робот и се разбива, като се добавя, толкова бульон, колкото е необходимо, за да получите гладко пюре. Изсипете сместа обратно в тенджерата; добавете останалия бульон, нарязаните на филийки гъби, дафиновия лист и сметаната. Оставете да заври на силен огън, като разбърквате често. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 10 мин. Добавете шерито, сол и черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта