Крем супа от гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г гъби, изплакнати и отцедени
2 с.л. масло или маргарин
1 голяма глава лук, нарязан
1/2 ч.л. сушена мащерка
1/4 ч брашно
6 ч пилешки бульон
1 дафинов лист
1 ч сметана за разбиване
3 с.л. сухо шери
Сол
Пипер
Накълцайте половината от гъбите; останалите гъби нарежете на тънки филийки и оставете настрана. Разтопете маслото в 5-6-литрова тенджера над средно-висока температура; добавете накълцаните гъби, лука и мащерката. Гответе, докато гъбите леко покафенеят, 15-20 минути. Смесете брашното със зеленчуците. Изсипва се в блендер или кухненски робот и се разбива, като се добавя, толкова бульон, колкото е необходимо, за да получите гладко пюре. Изсипете сместа обратно в тенджерата; добавете останалия бульон, нарязаните на филийки гъби, дафиновия лист и сметаната. Оставете да заври на силен огън, като разбърквате често. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 10 мин. Добавете шерито, сол и черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ