Регистрация

Кленово-джинджифилови сладки

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
27 Jan
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

3/4 ч захар

3/4 ч мазнина

1/2 ч кленов сироп

1 яйце

2 1/4 ч брашно

1 1/4 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. сол

1/4 ч захар, смесена с

1 1/2 ч.л. смляна канела

 

В голяма купа смесете захарта, мазнината, кленовия сироп и яйцето; разбъркайте добре. Леко изсипете брашното в мерителна чашка; изравнете. Добавете брашното, содата, джинджифила, канелата, карамфила и солта, разбъркайте добре. Загрейте фурната до 180 градуса; намажете тави за печене с масло. Смесете захарта и канелата в малка купа; смесете добре. Оформете тестото на 3 см топки; оваляйте в смес от захар и канела. Поставете ги на 5 см една от друга в тавата и печете в продължение на 7 до 10 минути, или докато станат златисто кафяви. Охладете 1 минута в тавата и извадете.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта