Регистрация

Класически телешки гърди

Автор:
Надежда
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
403
Оцени рецептата

2 кг телешки гърди

340 мл бира

1 малка глава лук, обелен

1 дафинов лист

1/2 ч.л. смлян карамфил

4 цели зърна черен пипер

2 стръка целина, с листа

8 картофа, обелени и нарязани на половинки

8 големи моркова, обелени и разполовени

1 средно голяма зелка, нарязана на четвъртинки

 

1. Сложете гърдите в дълбока тенджера и добавете студена вода, колкото да ги покрие.

2. Добавете бирата, лука, дафиновия лист, карамфила, пипера и целината. Покрийте с капак и оставете да заври. Веднага намалете огъня и оставете къкри около 4 часа, докато месото омекне.

3. Около 30 минути преди месото да е готово, извадете и изхвърлете лука и целината. Отстранете излишната мазнина от течността. Добавете картофите и морковите и гответе на слаб огън за 15 минути.

4. Добавете зелето и оставете да къкри още 15 минути или докато зеленчуците омекнат.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта