Регистрация

Класическа гъбена супа

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
1279
Оцени рецептата

1/2 чаша масло

3 чаши гъби - нарязани на парчета

4 супени лъжици брашно

1/4 чаена лъжичка семена синап

1 чаена лъжичка сол

2 1/2 чаши пилешки бульон

2 чаши сметана

1/4 чаша нарязан лук

1/4 чаша шери

заквасена сметана и магданоз – за поднасяне

 

Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън. Добавете гъбите и запържете леко, докато поомекнат. Добавете брашното, синапа и солта, като се разбърква непрекъснато в продължение на една минута или по-малко. Брашното не трябва да покафенява или изгаря. Добавете бульона и варете, непокрито, докато сместа се сгъсти. При разбъркване се добавя постепенно сметаната, след това добавете лука. Загрява се внимателно, но не се вари. Добавете шерито точно преди сервиране. Гарнирайте със заквасена сметана и покрийте с един стрък магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта