Регистрация

Китайска гъста оризова супа топчета

Автор:
irina
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

1/2 ч ориз с дълги зърна

1/2 ч глутенов ориз

5 л пилешки бульон

450 г свинска кайма

1 с.л. тъмен соев сос

1 ч.л. сол

2 стръка зелен лук

12 водни кестена

 

Изплакнете ориза 2 или 3 пъти. Накиснете за една нощ. Наситнете зеления лук и водните кестени. Смесват се с каймата, соевия сос и солта. Сложете бульона и ориза в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 2-3 часа или докато оризът се натроши напълно и супата стане гъста и кремообразна. Увеличете огъня и добавете каймата, като оформяте по 1 ч.л. на малка топка и я пуснете в супата. Гответе в продължение на 5 минути или докато топчиците кайма се сварят. Коригирайте подправките, ако е необходимо. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта