Регистрация

Картофи, яйце, и царевица за закуска

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
746
Оцени рецептата

1 консерва грухана царевица, изплакната и отцедена

1 консерва домати със зелени люти чушки

1/2 ч заместител на яйца - леко разбит с малко вода или обезмаслено мляко

1/2 пакет кафяви картофи - замразени, нарязани на кубчета

червени и зелени чушки - нарязани; незадължително

лук - нарязан; незадължително

2 ч.л. чили на прах (или на вкус)

1/2 ч.л. кимион - до 1 ч.л.

прясно смлян черен пипер

лют сос

 

Сгорещете незалепващ тиган на котлона. Добавете замразените картофи и подправките. Когато картофите са почти сварени, добавете доматите и отцедената царевица. Гответе, докато всичко се сгорещи. Направете кладенче в центъра на тигана, като избутате всичко към стените на тигана. Изсипете леко разбития яйчен заместител в кладенчето. Оставете ги да започнат да се стягат и внимателно плъзнете шпатула през дъното на тигана, за да могат течните яйцата да потекат на дъното. Когато яйцата са напълно готови, внимателно разбъркайте останалите съставки обратно в яйцата.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта