Регистрация

Картофена супа с царевица

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
471
Оцени рецептата

1 ч нарязан лук

2 скилидки чесън, счукан

1 люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета

1/4 ч.л. сол

4 ч пилешки бульон

2 ч.л. смлян кимион

1 средно голям сладък картоф; нарязан на кубчета

1 малка червена чушка, нарязана ситно

3 ч прясна или замразена царевица

заквасена сметана

кориандър, листа ситно нарязан за гарнитура (по желание)

 

Сложете лука, чесъна, чилито и солта в 1 чаша зеленчуков бульон за около 10 минути, или докато лукът омекне. В малка купа, направете паста с кимиона и 1 супена лъжица бульон, разбъркайте в тенджерата с лука и оставете да къкри за още 1 до 2 минути. Добавете сладките картофи и оставащия бульон и оставете да къкри за 10 минути, докато картофите омекнат. Добавете чушката и царевицата и оставете да къкри, покрито, за още 10 минути или докато всички от зеленчуците омекнат. Пюрирайте около половината от супата в блендер или кухненски робот и върнете в тенджерата. Добавете още една чаша зеленчуков бульон, ако е необходимо, плюс сол на вкус. Стоплете отново на слаб огън. Поднесете със заквасена сметана и нарязан кориандър.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта