Регистрация

Картофена супа с праз

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
21 Feb
|
Видяна:
691
Оцени рецептата

4 с.л. масло

5 стръка праз, нарязан на филийки

6 с.л. брашно

4 ч гореща вода

5 картофа; обелени и нарязани на кубчета

1/2 ч мляко

Масло и див лук - за поднасяне

 

В голяма тенджера на умерен огън, запържете праза в маслото. Свалете от огъня и охладете леко. Добавете брашното. Разбърква се добре. Добавете водата и разбъркайте хубаво. Върнете на огъня и добавете картофите, солта и пипера. Оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри в продължение на 30 минути. Когато картофите омекнат, ги намачкайте, добавете млякото и загрейте почти до кипене. Гарнирайте отделните порции с масло и див лук и сервирайте с голяма купа хрупкави крутони.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта