Картофена супа с праз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч едро нарязан праз (само бялата част)
1 ч целина, нарязана на филийки, обелена
4 ч обелени и нарязани на кубчета картофи
6 ч вода
1 ч сварен кафяв ориз
1/4 ч.л. пипер
2 ч.л. зеленчуков бульон
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
Малко винен оцет (по желание)
В тенджера на умерен огън, задушете праза, целината и картофите в малко вода за 5 до 7 минути. Добавете още вода, за да не залепват. Прибавете 6 чаши вода, сол и черен пипер. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато картофите омекнат, около 15 минути. Добавете сварения ориз и сгорещете. Пюрирайте супата в блендер или кухненски робот, докато е много гладка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ