Регистрация

Картофена супа с праз

Автор:
benito
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

3 ч едро нарязан праз (само бялата част)

1 ч целина, нарязана на филийки, обелена

4 ч обелени и нарязани на кубчета картофи

6 ч вода

1 ч сварен кафяв ориз

1/4 ч.л. пипер

2 ч.л. зеленчуков бульон

1/2 ч.л. сол (или на вкус)

Малко винен оцет (по желание)

 

В тенджера на умерен огън, задушете праза, целината и картофите в малко вода за 5 до 7 минути. Добавете още вода, за да не залепват. Прибавете 6 чаши вода, сол и черен пипер. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато картофите омекнат, около 15 минути. Добавете сварения ориз и сгорещете. Пюрирайте супата в блендер или кухненски робот, докато е много гладка.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта