Картофена супа с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 средно големи моркова, обелени и настъргани наедро
2 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
115 г настърган пармезан
6 с.л. зехтин
2 с.л. доматено пюре
2 средно големи стръка целина
3 л пилешки бульон
2 дафинови листа
1 ч ориз
Сол
Прясно смлян черен пипер
Сгорещете олиото в тенджера. Добавете картофите и задушете, докато леко покафенеят, около 5 минути. Добавете морковите и доматеното пюре и се пържи, докато морковите омекнат, около 3 минути. Срежете целината наполовина и се добавя заедно с бульона и дафиновите листа в съда. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 45 минути, като периодично се разбърква. Добавете ориза и оставете да къкри до готовност, около 18-20 мин. Изхвърлете целината и дафиновите листа. Поръсете със сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ