Регистрация

Картофена супа с ориз

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
600
Оцени рецептата

3 средно големи моркова, обелени и настъргани наедро

2 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета

115 г настърган пармезан

6 с.л. зехтин

2 с.л. доматено пюре

2 средно големи стръка целина

3 л пилешки бульон

 2 дафинови листа

1 ч ориз

Сол

Прясно смлян черен пипер

 

Сгорещете олиото в тенджера. Добавете картофите и задушете, докато леко покафенеят, около 5 минути. Добавете морковите и доматеното пюре и се пържи, докато морковите омекнат, около 3 минути. Срежете целината наполовина и се добавя заедно с бульона и дафиновите листа в съда. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 45 минути, като периодично се разбърква. Добавете ориза и оставете да къкри до готовност, около 18-20 мин. Изхвърлете целината и дафиновите листа. Поръсете със сол.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта